Vino la masă! De multe ori masa începe cu această cerință care uneori capătă o conotație negativă pentru că: Întrerupe brusc o activitate preferată a copilului (joaca) Se întâmplă fără…
Ghidul de alimentație echilibrată și dezvoltare armonioasă Perioada perinatală, primul an de viață și perioada copilăriei au o influență pe termen lung asupra sănătății la vârstă de adult. Un copil…
Tulburările funcționale gastrointestinale la copii Creierul și aparatul digestiv sunt strâns conectate printr-o rețea complexă de nervi și mediatori chimici (neurotransmițători). Această comunicare bidirecțională poate fi afectată de numeroși factori…
Povestea lăcustei (traducere) Aș vrea să împărtășesc o poveste din familie, care m-a ajutat să înțeleg cum poate o persoană să simtă îngrijorare, teamă cand încearcă o mâncare nouă. Când…
Fierul în alimentația copiilor și idei de mese cu aport de fier Deficitul de fier este cel mai frecvent deficit nutrițional în rândul copiilor din țările în curs de dezvoltare…
Alimentația complementară Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă alăptarea exclusivă a sugarului în primele 6 luni, laptele matern (sau formula de lapte în unele situații) fiind sursa principală de energie…
Alegerea scaunului de masa Cănd ne pregătim de introducerea alimentelor complementare laptelui (“diversificare”), noi, părinții, ne gândim la ce alimente vom cumpăra, ce combinații vom face, cum și cu ce…
De ce apar tulburările de alimentație la copii? Alimentarea este o experiență complexă care este puternic influențată de felul în care copilul interacționează cu mediul, cu părintele și cu propriul…
Prevenția alergiilor prin intervenții alimentare precoce Incidența afecțiunilor alergice la copil, în special afectarea pielii și alergia alimentară, a crescut în ultimii ani. Deși au o bază genetică, factorii de…
Semnalmente ale foamei și sațietății la bebeluși Copiii se nasc cu abilitatea instinctivă de a se hrăni. Capacitatea de a se hrăni încă din primele minute de viață este absolut…
Diversificarea alimentației- momentul oportun Se recomandă introducerea alimentelor complementare laptelui (solide sau lichide, altele decât laptele de mamă sau formulă de lapte dacă nu este posibilă alăptarea) nu mai devreme…
Educația alimentară începe de când ești mic Mărturisirea unei proaspete mămici, psiholog-logoped, ani buni experiență în lucrul cu copiii, cărți și articole științifice citite și totuși…. Până în prezent țin…
Cum știm că bebelușul a mâncat destul? Copiii se nasc cu abilitatea instinctivă de a se hrăni. Capacitatea de a se hrăni încă din primele minute de viață este absolut…
Burnout-ul parental Totul incepe cu un vis frumos. Acela de a fi un bun parinte, cel mai bun! Iar creșterea copiilor poate fi minunată. Cu toate acestea, stresul și epuizarea…
Dificultățile alimentare timpurii- explicate pe înțelesul tuturor De-a lungul timpului, în lumea medicală au existat câteva încercări de a defini tulburările alimentare la copii, ajungându-se în prezent la un consens…
Provocări și efecte ale mâncatului pasat Pentru unii copii, trecerea de la mâncarea pasată (de la începutul perioadei de diversificare) la mâncarea solidă se dovedește a nu fi o etapă…
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura ca va oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca veti continua sa il utilizati, vom presupune ca sunteti multumit de acesta.OkDetalii