Consultanță puericultură/pediatrie

Puericultura este ramură a medicinei care se ocupă cu metode și mijloace de creștere și dezvoltare armonioasă în condiții sănătoase a copiilor în primii ani de viață.

Timp de 60 de minute, prin mijloace de comunicare audio și video interactive,  părinții vor răspunde întrebărilor medicului și vor primi informații și sfaturi utile despre frecvența examinărilor fizice necesare, măsuri de igienă, importanța somnului, principii de alimentație sănătoasă, metode de prevenție a bolilor și scheme de vaccinare.

Pe baza informațiilor oferite de părinți prin discuțiile cu specialistul, prin încărcarea pe platforma EAT-Telecare a dosarului medical, a unor prezentări  video și, la nevoie, prin interacțiunea online cu copilul, pot fi evaluate curbele de creștere în greutate și lungime sau dezvoltarea motorie și psihică.

În cazul unor afecțiuni, prin interacțiunea la distanță, exclusiv pe baza informațiilor prezentate de părinți, se poate evalua dosarul medical anterior examinării fizice la cabinet, se pot oferi sfaturi medicale pentru copiii cu afecțiuni ușoare după o vizită clasică sau aflați in izolare sau carantină la domiciliu în contextul pandemiei Covid-19. Ședința de consultanță nu înlocuiește consultația directă, cu prezența fizică simultană a specialistului, copilului și membrilor familiei și nu se poate încadra în noțiunea de „urgență medicală”.

În cadrul unei ședințe de consultanță de 30 minute pentru interpretare analize se pot analiza rezultatele unor analize și investigații doar pentru copiii ce au fost examinați în mod tradițional, față în față la cabinet.

Andreea Manda

Meniu