Evaluare/reevaluare nutrițională  + plan alimentar personalizat

În cadrul ședințelor de evaluare sau reevaluare puteți solicita și un Plan alimentar personalizat. Acesta este taxat suplimentar!

Meniul personalizat:

–        Este calculat pentru nevoile nutriționale specifice ale copilului/adultului pe fiecare etapă de vârstă.

–        În cazul patologiilor (obezitate, alergii, afecțiuni digestive, diabet, etc. ) meniul este conceput respectând recomandările ghidurilor actuale pentru ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea stilului de viață.

–        Sugestia de meniu are rolul de a corecta deficitele nutriționale (macronutrienți, micronutrienți) diagnosticate în ședința de evaluare. Când sugestia de meniu nu atinge toți nutrienții importanți din cauza alergiilor alimentare multiple, a tipului de meniu special (vegan, vegetarian) sau a refuzului alimentar extrem veți primi notificare pentru a compensa acei nutrienți prin suplimentele alimentare potrivite (ajustarea dozelor se va face la recomandarea medicului).

–        Meniul are în vedere folosirea alimentelor pe care copilul/adultul deja le mănâncă (de a crea familiaritate) dar vine și cu sugestii pentru a crește diversitatea.

–        Meniul vine cu sugestii de aproximare a porțiilor din grupele alimentare importante pentru fiecare etapă de vârstă. Astfel veți ști ce înseamnă o portie potrivită de proteine, cereale sau derivate, de fructe, legume, ș.a.m.d.p. adaptate nevoilor nutriționale pe fiecare etapă de vârstă.

–        Meniul pe 7 zile este variat și este astfel construit ca să exemplifice un pattern alimentar. Exemplificarea patternului alimentar vă va ajuta să înțelegeți cum să vă construiți propriul meniu corect în funcție de alimentele la care aveți acces, în funcție de anotimp, diversitatea alimentară acceptată de copil/adult etc. Scopul meniului este educațional. Vă ajută să înțelegeți cum să optimizați mesele pe parcursul zilei/săptămânii, cum să aduceți nutrienții cheie și cum să-l adaptați în funcție de preferințe sau evenimente speciale din viața dvs. (vacanță, sărbători).

–        Meniul vine cu o varietate de rețete. Rețetele sunt atât tradiționale cât și pregătite cu alimente pe care poate nu le-ați mai gătit pentru familia dumneavoastră. Tipul de alimente utilizate în meniu sunt stabilite împreună în timpul ședinței online.

–        Sugestia de meniu poate fi utilă ca model de organizare a meselor și altor membri ai familiei. Mesele sunt organizate ținând cont de obiceiurile familiei astfel încât dacă vorbim de un meniu pentru un copil, părintele să nu fie nevoit să gătească mese diferite pentru el sau pentru ceilalți membri.

– În cazul în care sugestia de meniu conține alimente speciale veți primi o listă cu acele produse și de unde vă puteți aproviziona.

–        Sugestia de meniu sau planul alimentar pentru 7 zile se obține la cerere.

–        Planul alimentar îl veți primi prin email într-un interval de 2-5 zile, după ce faceți dovada plății.

 

Oana Alecsa

Meniu