Consultanță alimentație

Un copil se hrănește reflex doar în primele 2-3 luni de viață. Dacă este sănătos este capabil să își regleze aportul în funcție de nevoi. Chiar și atunci când nu vorbesc, copiii găsesc o cale să ne arate dacă le e foame sau au mâncat suficient. Rolul părinților, ghidați de specialiști, este să îi ajute să își dezvolte un comportament alimentar sănătos și să răspundă adecvat nevoilor lor.

Timp de 45 de minute, prin întâlniri la distanță, de tip videoconferință, părinții/bunicii/± copilul pot primi sfaturi despre cum se dezvoltă abilitațile de hrănire, cum se introduc alimentele complementare (diversificare), ce alimente sunt  permise și necesare în funcție de vârsta copilului, despre rutina de masă și rolul familiei la masă.

Pe baza informațiilor oferite de părinți prin discuțiile cu specialistul, prin încărcarea pe platforma EAT-Telecare a dosarului medical, a unor prezentări  video și, la nevoie, prin interacțiunea online cu copilul, pot fi evaluate curbele de creștere în greutate și lungime, abilitățile oro-motorii, dinamica părinte-copil și climatul emoțional în care se defășoară hrănirea, riscul unei alimentații necorespunzătoare vârstei.

În funcție de istoric, afecțiunile asociate și dificultățile alimentare descrise de părinte, medicul pediatru va recomanda și monitoriza traseul ideal de evaluare și intervenție în echipă multidisciplinară.

Cazurile complexe vor necesita evaluare inițială de 70 de minute. Se recomandă o examinare fizică anterioară sau ulterioară sau prezentarea unui raport medical recent de la medicul curant ce monitorizează copilul.

Andreea Manda

Meniu