Consultanță alimentație

Un copil se hrănește reflex doar în primele 2-3 luni de viață. Dacă este sănătos este capabil să își regleze aportul în funcție de nevoi. Chiar și atunci când nu vorbesc, copiii găsesc o cale să ne arate dacă le e foame sau au mâncat suficient. Rolul părinților, ghidați de medicul pediatru, este să îi ajute să își dezvolte un comportament alimentar sănătos și să răspundă adecvat nevoilor lor.

Timp de 45 de minute, prin întâlniri la distanță, părinții sau bunicii pot primi sfaturi despre cum se introduc alimentele complementare (diversificare), alimentele permise și necesare în funcție de vârsta copilului, despre rutina de masă și rolul familiei la masă.

Pe baza informațiilor oferite de părinți la întâlnirile online pot fi evaluate curbele de creștere în greutate și lungime, abilitățile de hrănire, riscul unei alimentații necorespunzătoare vârstei.

În funcție de istoric, afecțiuni asociate și dificultățile alimentare descrise de părinte, medicul pediatru va recomanda și monitoriza traseul ideal de evaluare și intervenție în echipă multidisciplinară.

Cazurile complexe vor necesita evaluare initiala de 70 minute. Se recomanda o examinare fizica ulterioara sau prezentarea unui raport medical recent de la medicul curant ce monitorizeaza copilul.

Andreea Manda

Meniu