Logopedie

Logopedul este specialistul care previne, evaluează, pune diagnostic și tratează vorbirea, limbajul, comunicarea socială, abilitățile cognitive de comunicare și abilitățile de masticație și deglutiție atât la copil cât și la adult.

Pediatrie

Copilaria este ca o oglindă care reflectează în viață de mai târziu primele imagini “ (Samuel Smiles)
Denumirea de pediatru își are originea în cuvintele grecești “pais” care înseamnă copil și iatros” care înseamnă tămăduitor.

Psihiatrie pediatrică

Psihiatria pediatrică este specialitatea medicală care studiază tulburările psihice la copii și adolescenți, cauza și mecanismul lor de apariție, care organizează evaluarea și asistența necesară, stabilind măsurile profilactice, terapeutice și de recuperare a copilului, precum și de susținere a familiei acestuia.

Psihologie pediatrică

psihologie pediatrica

Psihologia pediatrică se ocupă de o serie de probleme emoționale, de dezvoltare, comportamentale, relaționale și de sănătate mintală care apar în copilărie și adolescentă.

Nutriție și Dietetică

Dieteticienii, alături de echipa multidisciplinară, lucrează cu copiii, cu părinții sau îngrijitorii acestora, pentru a stabili obiceiuri alimentare bune și pot intervi în managementul simptomelor sau bolilor în care dietetica are o componentă importantă.

Testare psihologică

Scopul reabilitării neuropsihologice este de a îmbunătăți performanța funcțională a unei persoane și de a compensa deficitele cognitive rezultate din afectarea creierului sau punctele slabe cognitive ale unei persoane pentru a reduce limitările funcționale, crescând capacitatea persoanei de a efectua activitățile din viața de zi cu zi.

Meniu