Evaluare psiho-logopedică

Evaluarea psiho-logopedică se realizează complet online, prin mijloace moderne de comunicare și observare. Procesul de evaluare presupune o implicare mai mare a părintelor prin furnizarea unor informații de tip video în care sunt suprinse anumite comportamente/dificultăți ale copilului.

Vor fi evaluate atât particularitățile orofaciale (nivelul crescut de acuratețe a observațiilor se poate realiza doar dacă părintele prezintă imagini și/ sau video în care reușește să surprindă corect toate elementele faciale), comportamentul alimentar al copilului, comportamnetul verbal, modul de interacțiune dintre copil și părinte cât și strategiile aplicate de părinte pentru ameliorarea dificultăților.

Consider un avantaj acest mod de evaluare, filmările fiind realizate de către părinte în confortul casei sale, în momentelele și zilele cele mai benefice pentru copil, astfel că  se evită situațiile în care copilul vine în cabinet și nu cooperează din cauze multiple (are o zi proastă, nu este destul de odihnit, nu a mâncat, locația și persoana îi sunt necunoscute).

Evaluarea psiho-logopedica presupune o intalnire online de 50 de minute, pe platforma Microsoft Teams in care vom discuta dificultatile pe care le-ati observat la copilul dumneavoastra. Vor fi solicitate materiale precum rapoarte de la alte specialitati, filmari cu copilul in diferite situatii (in functie de dificultatile prezentate) ce vor fi incarcate pe link-ul primit pe email. Cu ajutorul acestor informatii suplimentare serviciul devine mai eficient si putem crea un profil mult mai detaliat al problemelor copilului.

Georgiana Trancau

Meniu