Terci din ovăz cu banană și caise

Ingrediente

  • ½ cană fulgi moi de ovăz
  • 1 ½ cană lapte (lapte de vacă, lapte matern)
  • ½ banană (80 g)
  • 2-3 caise bio uscate și rehidratate (sau fructe proaspete de sezon)

Mod de preparare:

  1. La această rețetă este de preferat să păstrați raportul fulgi de ovăz/lapte de 1:3 (1 parte fulgi de ovăz/ 3 părți lichid).
  2. Puneți fulgii de ovăz și laptele într-o oală de mărime medie. Aduceți lichidul la punctul de fierbere, apoi dați focul la mic și amestecați ocazional până când ovăzul absoarbe tot lichidul, căpătând textură de terci (porridge) – aproximativ 6 min
  3. Stingeți focul, acoperiți oala cu un capac și lăsați terciul la răcit.
  4. Înainte de servire puteți amestecați terciul cu banană pasată cu furculița și fructe de sezon, proaspete sau fierte la abur.
  5. Pentru o textură mai fină puteți folosi blenderul manual pentru a combina terciul cu fructele.
  6. După răcire consistența terciului poate fi mai densă. Dacă vi se pare o textură pe care copilul dvs. nu o poate gestiona atunci mai adăugați lapte și amestecați sau puteți forma biluțe pe care copilul să le poată ține ușor în mână.

Oana Alecsa

Nutriționist Dietetician

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu