Sufleu de broccoli și brânză de vaci – 8 luni +

Broccoli este o legumă dintre cele mai nutritive fiind o sursă de vitamine (vitaminele A, C, K, B6, acid folic), minerale (Ca, Fe) și fibre. Se poate oferi copiilor de la începutul diversificării sub formă de piure în diferite combinații sau se poate prepara la aburi și se oferă copiilor bucăți mai lungi pe care aceștia să le poată prinde. Este de preferat ca inflorescențele de broccoli să fie bine fierte, până capătă o textură ce se strivește ușor în gingiile copiilor și nu reprezintă risc de înec. După vârsta de 1 an puteți să le oferiți copiilor broccoli cu o textură ușor mai crocantă. Puteți adăuga broccoli în diferite rețete precum în omlete, salate sau sufleu de broccoli.

Ingrediente:

  • 1 lingură mare de brânză de vaci
  • 1 lingură plină de iaurt integral
  • 2 linguri lapte integral
  • 1 ou mare
  • 50 g inflorescențe de broccoli
  • 1 lingură cu vârf de făină
  • 5 linguriță oregano uscat
  • 1 tulpină ceapă verde (opțional)
  • opțional 20 g brânză cheddar (o variantă cu cât mai puțină sare adăugată sau înlocuiți-l pentru copiii mai mici de 2 ani cu variante de brânză fără sare).

Oana Alecsa

Nutriționist Dietetician

Instrucțiuni:

  1.  Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  2.  Inflorescențele de broccoli se opăresc 2-3 minute în apă fierbinte sau se fierb 5 minute la abur. După ce se răcesc se taie bucăți mici.
  3. Se bate oul și se amestecă împreună cu laptele, brânza de vaci și iaurtul. Nu se insistă foarte mult.
  4. Se adaugă făina cernută și oregano apoi se omogenizează ușor cu o paletă/lingură. Se adaugă  bucățile de broccoli, tulpina de ceapă verde tocată, și brânza fără sare/cheddar-ul ras (opțional, adaptat vârstei) amestecând ușor.
  5. Se transferă aluatul în formele de silicon. Puneți formele pe o tavă de copt. Pentru a nu se prinde aluatul de forme folosiți hârtie de copt pentru brioșe sau ungeți formele cu puțin ulei vegetal.
  6. Se pune tava de copt în cuptor 30 min.
  7. În această rețetă puteți înlocui broccoli cu conopidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu