Clătite cu mazăre și făină de năut

8 luni +

Această rețetă se potrivește copiilor cu alergii la proteina laptelui de vacă sau gluten.

Pe lângă beneficiile furnizate de mazăre această rețetă vine și cu un plus de proteine furnizate de ou și de făina de năut.

Ingrediente:

  • 3 cană mazăre verde, decongelată
  • 1 lingură plină făină de năut
  • 1 ou
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță mărar tocat (opțional)
  • condimente preferate: oregano, Amestec de condimente Adio Sare (Sonnentor)

Oana Alecsa

Nutriționist Dietetician

Instrucțiuni:

  • Fierbeți mazăre 3 minute. Lasati-o să se răcească.
  • Puneți mazărea într-un castron și zdrobiți-o ușor cu furculița.
  • Adăugați oul bătut, mărarul tocat, uleiul, condimentele și făina de năut în bolul cu mazăre și amestecați.
  • Încălziți o tigaie antiderentă la foc mediu.
  • Puneți în tigaia încălzită 2 lingurițe de amestec pentru fiecare clătită.
  • Întoarceți clătita după aproximativ 1 minut, gătind-o în total 2-3 minute.
  • Așezați clătitele de mazăre pe un prosop de hârtie pentru a se răci.
  • Se servesc călduțe alături de pește/carne gătită sau se pot oferi ca gustare copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu