Chiftele/bastonașe din carne de curcan coapte la cuptor

La această rețetă puteți folosi carne de pasăre de țară care se face mai greu sau carnea gătită pe care doriți să o consumați altfel (ex. friptură din pulpe de pui/curcan/piept de pui) sau carnea fiartă din supă. Aceste chifteluțe se potrivesc atât copiilor sub 1 an (nu puneți sare în compoziție) cât și celor mai mari și în plus, sunt o sursă bună de fier. Dacă, copilul preferă să mănânce singur dar inca apuca intre degete si palma se pot prepara ingredientele sub forma de bastonașe (finger-food).

Ingrediente: – 250 g carne de pasăre fiartă (puteți folosi carnea de pe pulpe, mai închisă la culoare, este mai bogată în Fe) – 1 măr mic ras (în loc de măr puteți folosi dovlecel, cartof dulce sau morcov ras aproximativ 50 g) – 1 ceapă mică tocată mărunt – 1-2 căței de usturoi – ¼ cană sau 50 g pesmet – 1 linguriță griș – 1 ou -1 lingură de ulei de măsline – condimentele preferate (cimbru, oregano, piper) – sare după gust (fără sare dacă le preparați copiilor sub 2 ani) – mărar/pătrunjel (opțional) 1-2 linguri, tocat.

Mod de preparare:

  • Curățați pielita și apoi desprindeți carnea de pe pulpele de pui/curcan. Se taie în bucățele și se pune în robot.
  • Se adaugă oul, mărul ras pe răzătoarea cu găuri mici, ceapa (se poate sota în prealabil), usturoiul, pesmetul, grișul, sarea, piperul sau condimentele preferate și mărarul/ pătrunjelul.
  • Se mixează 1-2 minute sau până când se obține o compoziție omogenă.
  • Cu mâinile ușor umede se formează chiftelele. Se pot prepara sub forma de bastonase (finger-food), in special la varsta mica, dacă copilul preferă să mănânce singur si mai ales daca inca apuca alimentele sau obiectele intre degete si palma.
  • Așezați-le în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt și stropiți-le cu ulei de măsline sau se formează chiftelele având puțin ulei pe degete.
  • Se coc în cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 15 minute (7 minute pe o parte și 7-8 minute pe cealalta parte)
  • Se pot servi cu legume fierte la abur sau coapte (ardei, brocoli), sos de roșii și paste.

Oana Alecsa

Nutriționist Dietetician

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu