Evaluare psihologică

Evaluările implică o varietate de abordări inclusiv interviul cu copiii și adolescenții, dar și cu familia acestora. În vederea obținerii informațiilor se folosesc o serie de chestionare și teste psihometrice specifice.

La EAT Telecare vom trata fiecare caz cu deosebită atenție și grijă. Pentru a investiga comportamentul, dezvoltarea cognitivă, emoțională și socială se recomandă să se administreze o serie de teste standardizate. Deoarece fiecare copil este diferit, instrumentele pot varia. Părinții pot discuta cu psihologul despre ce instrumente sunt potrivite în urma unei consultații inițiale. La EAT Telecare, membrii din echipa multidisciplinară vă pot recomanda direct efectuarea unor teste specifice.

Testul ABAS II

Deprinderile adaptative, așa cum sunt evaluate de ABAS-II, sunt acele abilități practice de zi cu zi (strâns legate de vârsta persoanei), care sunt necesare pentru ca o persoană să funcționeze și să corespundă cerințelor mediului înconjurător. ABAS-II ajută la măsurarea capacității unui copil de a funcționa în viață de zi cu zi, prin comparație cu alți copii de aceeași vârstă.

ABAS-II ajută la măsurarea capacității unui copil de a funcționa în viață de zi cu zi, prin comparație cu alți copii de aceeași vârstă.

Testul ASRS

Autism Spectrum Rating Scales TM oferă un ghid în stabilirea unui diagnostic, în deciziile care trebuie luate pentru planificarea tratamentului, în monitorizarea răspunsului la intervenție și în evaluarea programului în care a fost inclusă persoană cu TSA. ASRS sunt scale construite pentru a măsura comportamente asociate Tulburărilor de Spectru Autist (TSA) apărute în cazul copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani.

Testarea BRIEF-P și BRIEF-2

Inventarul Comportamental al Funcțiilor Executive oferă o imagine de ansamblu asupra dezvoltării funcțiilor executive ale copilului. Acesta investighează modul în care funcționează lobul frontal al copilului raportat la comportamentele sale în mai multe domenii.

Testul Conners 3

Conners 3 este orientat pe evaluarea ADHD în rândul tinerilor și alte tulburări asociate care apar în mod frecvent împreună cu ADHD. Este o metodă de evaluare cuprinzătoare și validă care, asociată cu alte surse de informație, conduce către stabilirea unui diagnostic.

Testul Denver-II (QD)

Evaluarea se concentrează asupra copilăriei timpurii și este necesară de obicei sugarilor, copiilor mici și preșcolarilor pentru a determină dacă dezvoltarea are loc în ritmurile preconizate sau apăr anumite întârzieri în domeniile funcționării cognitive, ale limbajului, motricității, socializării și autoservirii.

Testare pentru evaluarea sănătății mintale (ECI-4, CSI-4, AȘI-4)

Chestionarul de evaluare a copiilor (Early Childhood Inventory, ECI-4), Chestionarul de evaluare a copiilor de vârstă școlară (Child Symptom Inventory, CSI-4) și Chestionarul de evaluare a simptomelor adolescentului (Adolescent Symptom Inventory, ASI-4) sunt instrumente de screening care evaluează cele mai prevalente tulburări psihiatrice manifestate la copii cu vârste între 3 și 18 ani.

Mădălina Simion

Meniu