Testul Conners 3

Conners 3 este orientat pe evaluarea ADHD în rândul tinerilor și alte tulburări asociate care apar în mod frecvent împreună cu ADHD. Este o metodă de evaluare cuprinzătoare și validă care, asociată cu alte surse de informație, conduce către stabilirea unui diagnostic.

Această variantă este conectată puternic cu criteriile simptomatologiei din DSM-IV-TR și are incluse noi conținuturi și scale, cum ar fi scalele simptomelor pentru Tulburarea de conduită și Tulburarea de opoziție din DSM-IV-TR, evaluarea fuctionarii executive (Executive Functioning), scalele de validitate, itemii de screening (itemi cu putere de diferențiere) și itemi critici pentru conduită critică severă (Severe Conduct Critical Item).

Conners 3 oferă o evaluare amplă a copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, luând în considerare atât condițiile sociale, cât și pe cele școlare și de acasă ale acestora. Conners 3 ajută la luarea deciziilor în diagnoisticul clinic și pentru stabilirea eligibilității educaționale, pentru planificarea și monitorizarea intervențiilor, într-un context de cercetare și în scop screening.

ADHD este adesea asociată cu una sau mai multe tulburări colaterale, cu anumite dezechilibre și deteriorări funcționale. Conners 3 conține multiple scale care ajută la evaluarea nu doar a tulburării ADHD, ci și a problemelor legate de această,privind aspecte precum: funcționarea executivă, probleme de învățare, agresivitate, relațiile cu familia și semenii.

De asemenea Conners 3 scanează direct prin filtrul criteriilor de diagnostic DSM -IV atât ADHD cât și cele mai frecvente tulburări complementare: Tulburarea de comportament și tulburarea de opoziție. Acesta oferă și itemi critici pentru comportamentul patologic și itemi de screening pentru anxietate și depresie acestea fiind două arii problematice de internalizare,asociate în mod frecvent cu ADHD.

Conners 3 a fost dezvoltat cu scopul de a furniza cel mai util set de itemi pentru identificarea și intervenția în ADHD.

Conners 3 poate fi folosit de catre specialisti pentru:

  • Evaluarea clinică: scorurile standardizate ale Conners 3 permit compararea rezultatului unei persoane cu ceea ce se așteaptă în mod normal de la categoria de vârstă și gen din care această face parte. Cu ajutorul scorurilor standardizate, examinatorul procedează într-o manieră obiectivă și de încredere.
  • Scop diagnostic: Corespondența dintre itemii testului și criteriile diagnostice,alături de informații privind trăsăturile și disfuncțiile asociate, facilitează diagnosticul diferențial în practica clinică.
  • Screeningu-ul elevilor: Conners 3 poate fi aplicat pentru descoperirea acelor elevi care ar putea beneficia în urma unui program de tratament pentru ADHD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu